tisdag 12 juni 2012

Vänsterpartiet uppmanar till ”Sitt ner och kissa”

Vänsterpartiet vill nu i en motion att landstinget i Sörmland ska ta till sig ann verkligheten. Under den korta period Vänsterpartiet satt vid makten byggdes herrtoaletter vid Mälarsjukhuset om till handikapptoaletter. Män fick således välja mellan damtoalett eller handikapptoalett. Vänsterpartiet går nu vidare med sin kamp mot män genom att kräva att de ska ”Sitta ner och kissa” då några herrtoaletter saknas på sjukhuset och kvinnor är trötta på att ringen är uppställt. 

Det är så som man själv är som man tror att andra är lägger grunden för politiken. Det är välkänt att ett flertal politiker har uppenbara problem med alkohol och för att främja folkhälsan och minska skador är det uppenbart att åtgärden att sitta ner sparar pengar inom vården. Vänsterpartiet skriver i sin motion att det bästa för män, rent medicinskt, är att sitta och kissa. Det tömmer urinblåsan lättare vilket minskar mäns prostataproblem och medför ett bättre sexliv för alla. Det är känt sedan länge att alkohol ökar sexlusten men att en sittande ställning vid urinerandet skulle ha samma effekt är mer oklart, men en sanning levererad från Vänsterpartiet i Landstinget Sörmland. Motionen vill ge förvaltningen i uppdrag att utreda införandet av unisextoaletter inom landstinget för de som vill göra sina behov sittande och att det införs markerade toaletter för dem som endast vill stå vid en s.k. pissränna.

Vänstern tar på ett föredömligt sätt upp kvinnors indignation över "pissrännan" som i ett genusperspektiv alltid ställt kvinnor utanför gemenskapen av vulgära och okunniga kommentarer. Vänsterpartiet har naturligtvis rätt ur genusperspektivet men visar på ett förakt mot mäns anatomi. Att män enkelt kan släppa fram sin stråle stående ska i genuslandet lagom förhindras genom regler om att göra det lilla behovet sittande.

Att ett av de sista särdragen mellan män och kvinnor ska raderas ut är utan motsvarighet i Marx teoribildning. Med bildade, kloka och idérika förslag kan den slutliga segern för Vänsterpartiet snart vara här!

Inga kommentarer: