tisdag 25 september 2012

Får mullorna och despoter styra så rensas Tintin ut!

Får mullorna och despoter styra så rensas Tintin ut från biblioteket i Kulturhuset i Stockholm. Tintinböckerna speglar en nidbild med ett kolonialt perspektiv, anser Behrang Miri som leder arbetet med utvecklingen av Kulturhusets barn- och ungdomsverksamhet.

Nu är det hög tid att oroas för dessa fundamentalister som med en brinnande glöd påstår att de vet bäst i frågor vad andra ska få del av.  Historierförfalskning är förbjuden när det gäller förintelsen och är straffbar i vissa länder. I barnböcker förvandlas min barndoms negerkung till en hurredut. Tio små negerpojkar förvandlas till tio apor, Lappar blir Samer, Zigenare till Romer och så pågår det steg för steg att tillrättalägga historien. Det är viktigt att det inte ändras i historiska skrifter. För hur skulle det vara om vi helt plötsligt får läsa att förtryck och slaveri aldrig har funnits?

Efter en berättigad folkstorm mot borttagandet av Tintin så får böckerna vara kvar på Kulturhusets barnbibliotek, uppger Kulturhuset i ett pressmeddelande. Det var Kulturhusets konstnärliga ledare för barn och unga, Behrang Miri, som beslutade att ta bort böckerna om Tintin. Nu har han tillrättavisats att så här gör man inte!

I Sverige ska den fria tanken och ordet få råda, inga despoter ska ändra på det.

Andras åsikt DNSVD, Expressen, Aftonbladet, Huvustadsbladet, VG, Jylands -Posten,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åter igen en god dag! Den Politisk korrekta högborgen kulturhuset i Stockholm handlar enligt regelboken.

Således inget nytt under solen!

Anonym sa...

http://www.newsmill.se/artikel/2012/09/26/kr-nkthet-har-blivit-en-karri-rv-g-i-sverige

Bertil Rolf om Uttryck som sårar
Kränkthet har blivit en karriärväg i Sverige

Publicerad: 2012-10-13 10:10, Uppdaterad: 2012-10-13 10:10

Professor emeritus filosofi: Att vara eller att spela kränkt är inte främst en individuell företeelse. Yrkesmässig upprördhet å egna eller andras vägnar kan vara en karriär till maktpositioner i Sverige.