onsdag 15 oktober 2014

En smart stockholmare till Moderatledare

Anna Kinberg Batras satte sitt första och bestående avtryck i svensk politik 1998. Hon frågades ut i SVT:s Rapport och sade att ”Stockholmare är smartare än lantisar”.


Civilekonomen och pr-konsulten Kinberg kom senare in i riksdagen. År 2007 blev hon ordförande i EU-nämnden och efter valet 2010 tog hon klivet in i partitoppen som moderat gruppledare.

Man kan säga att hon gjort sig känd som kunnig och skarp – en politiker som analyserat läget att lantisarna är dumma nog för att okritiskt ställa upp på Stockholms tillväxt och ständiga krav på resurstilldelning.

Lite udda är hon där hon leende i högklackat visar sig huvudet högre än de manliga medarbetarna och betydligt mer än ett huvud högre än de kvinnliga.

Det är inte roligt för någon moderat som råkat ut för hennes hårda nypor i riksdagsgruppen. Partifolk ute i landet är dumma nog att längtat efter en smart Stockholmare med klös.

Eventuella försiktiga invändningarna mot henne har handlat mer om personen än politiken. Några vill beskriver henne som ”en ansvarsfull fortsättning på Fredrik Reinfeldts ledarskap”.

Även om hon står för öppenhet och tolerans och gick emot partilinjen och röstade för homoadoptioner 2002. som ett plus kan sägas att hon har engagerat sig i kvinnliga politikers rätt till både karriär och familj.

Möjligen en smart Stockholmare att leda Moderaterna att väcka det sovande folket ”lantisarna”.

Inga kommentarer: