söndag 18 oktober 2009

ROMANS i glashuset!

Sedan våren har stadiga rykten förekommit om en romans mellan Holkpartiet och Retrogruppens ledare. Det hela uppdagades när RegionBladet ledare 18 maj skrev om massivt stöd från Holkpartiet för Retrogruppens grupledare. Det var länge stora frågetecken runt varför Holkpartiet och Matt Ruda i alla sammanhang framförde Retrogruppens åsikter och aggresivt försvarar dem.

Ryktena om Holkpartiets nya medlem verkar besannas. Inifrån glashuset rapporterar en trovärdig person som vill förbli anonym att hela Allians för Tokstaden kallat in Retrogruppens styrelse för att lära dem veta hut. Styrelsen var något förvånad över det hela och alliansens ledare för Halvmånen kunde inte heller ge raka besked om orsaken. Tydligen har i stadshuset en fråga från en medborgare som nuddade vid romansen väckt stor oro. Retrogruppens styrelse var helt oförberedd men inte överraskad. Redan i juni hade Retrogruppens ledare uttalat att hon går sin egen väg och tänker fortsätta vara limmad på stolen i glashuset. Nu verkar det som ryktet om Holkpartiets nya medlem är än mer trovärdigt. Den nye skulle vara Retrogruppens gruppledare.

Ett uttalande från Lars Ago SP om det hela låter påskina att när en så viktig förändring på grund av den påstådda romansen sker i fullmäktige måste frågan om åttapartiöverenskommelsen tas upp till ny behandling. Det är helt tydligt en förändring av styrkeförhållanderna i fullmäktige som sker. Lars Ago har även han uppmärksammat Holkpartiets kraftiga svängning i Retrofrågorna, det förutom alla andra önskedrömmar som i en oändlig ström levereras från holken.

Till fullmäktige har tydligen en skrivelse inlämnats från Retrogtuppen om att fullmäktige ska utse en annan gruppledare för gruppen. På Tokstans begäran att få ut dokumentet enligt offentlighetsprincipen blev svaret att det är en intern handling fram till det att valberedning nåtts av ärendet. Tokstan kommer givetvis att följa ärendet och kräver att få samma tillgång till intern information som konkurrenten RegionBladet.

Inga kommentarer: