torsdag 22 oktober 2009

Sonen David SP frågar?

Halvmånen berömmer Sonen David SP för att han följer partiets linjer.

Sonen David har uppmärksammat alliansens svagheter och rop på hjälp från Brundemokraterna och funderar försynt hur den lokala Halvmånen ställer sig.

Svaret lät inte vänta på sig utan Halvmånen basunerar ut att de har samarbete med vänsterkartellen i Tokstan. Något annat är inte att förvänta då Halvmånen av egen kraft knappt förmår att hålla sams mellan Holkpartiet och Retrogruppen i den SK Alliansen för Tokstad. Det är fullständigt klart var Halvmånen står, säger Maja Ort HM. Om De Blå-Gula ”stjäl” våra idéer som vi har i vårt handlingsprogram kan vi knappast vika ner oss och rösta mot vår övertygelse.

Halvmånen har mindre besvär med gränsdragningen mot extrempartierna än vad Socialpartiet har, vi behöver dem i framtiden så vi behöver inga gränser.

Om man till exempel analyserar de senaste valen 2002 och 2006 kan konstateras att det var Holkpartiets och Krispartiets väljare som skänkte ytterlighetspartiernas framgång. De främlingsfientliga partierna har tydligt fått sina röster därifrån där röstboskapen tidigare kände sig bekväma.

För hela kommunen ökade Halvmånens röster kraftigt så skyll inte på oss, säger Maja Ort.

Analys
Per Fager

Inga kommentarer: