måndag 21 december 2009

Tåg Rönninge-Salem!

Den 12 december vandrar ett fackeltåg från Rönninge station med 500 personer mot Storskogsvägen i Salem, där en ung man dödades år 2000.

Precis när fackeltåget gick iväg passerade de en stillastående motdemonstration som detta år var fredlig då merparten av de extrema vänsteraktivister som normalt stör tåget troligen var omhändertagna av Dansk polis i Köpenhamn.
När tåget kommer fram till mordplatsen tänds ljus och kransar
läggs ner.

Enligt polisen har det varit lugnt då många från ”Nätverket mot rasism” befinner sig i Köpenhamn. Tydligt är att när fridsstörarna inte finns på plats blir det heller inget bråk.

I Köpenhamn kom hundratals demonstranter att sitta i timtal på den kalla marken i väntan på att föras till de gemytliga danska polisens häkte. Frågan är då om det var de tidigare våldsamma motdemonstranterna som fick känna på den danska kylan.

I Sverige ställs allt mer tvivel om journalisternas rapportering av verkligheten. Den ena gruppen utmålas som Högerextrema och den andra som demokrater. Journalisternas värdering av ord har en stark påverkan av budskapet. Detta år vann de sk Högerextrema en stor seger då de visade hur ett hedrande minne kan gå till om det inte blir provokationer.

Hans Hjärta


Inga kommentarer: