tisdag 7 september 2010

Socialen öppnar ölen

FP:s syn på bidragstagagare är att de är feta, ölpimplande och DVD-tittare.

Det är inte rimligt att friska människor som kan studera och arbeta får betalt för att sova till lunch, pimpla öl och se film hela dagen. Alla som kan jobba ska göra en motprestation för socialbidraget. Folkpartiet kryddar ordentligt när de gör utskick till Södertäljeborna.
Utskicket vänder sig till unga mellan 18 och 30 år och förväntas att befria Folkpartiet från röster från den gruppen.

En sån här skrivning skulle uppfattas som kränkande om den inte vände sig till bidragstagare! Nej de som jobbar får ju lön och inte bidrag!

Folkpartiet i vår underbara stad har verkligen skaffat sig en rubrik i tokighet.

söndag 5 september 2010

Valmagneten. Kritik från JO



Valnämnden och 1% partierna har nu upptäckt valmagneten.
Genom att montera en magnet under bordet kan ingen ta Sjukvårdspartiet eller Piratpartiets valsedlar. Magneten trycker ner den Franska skruven vilket effektivt hindrar alla att ta sedlarna. Det hela avslöjades när en olydig medborgare som olovandes tog med sin cykel innanför avspärrningarna sedan inte fick loss den från bordet.


Från Sjukvårdspartiet hörs upprörda känslor vilka ignoreras av alla ansvariga. Miljöpartisten som stod framför valsedlarna och gav alla som kom att rösta rätt sedel tyckte det var den sanna demokratin. Nu var de inne i maktens boningar och utmanare ska bekämpas.

Valnämnden har tillfrågats men vägrar svara.

Lee Tok

Kritik från JO
Enligt 8 kap. 2 § vallagen ska det, som framgått, i anslutning till ett röstmottagningsställe ordnas "en lämplig plats" där valsedlar kan läggas ut. Om detta inte är möjligt får "en sådan plats" i stället ordnas inne i lokalen. På "denna plats" ska övriga partier också kunna lägga ut sina valsedlar. Uppdelningen av valsedlarna i två kategorier är enbart betingad av praktiska skäl, som har med valets administration att göra. För de röstande är den utan intresse. Det finns således inget skäl för valförrättaren att synliggöra en skillnad mellan de två kategorierna av valsedlar, exempelvis genom att förbehålla ett särskilt valsedelsställ för den ena gruppen. Tvärtom är det från objektivitetssynpunkt angeläget att någon åtskillnad av det slaget inte görs, jfr 1 kap. 9 § regeringsformen. Alla valsedlar ska med andra ord tillhandahållas på ett likformigt sätt, på en och samma plats. Exakt hur det ska ske är en praktisk fråga, men utgångspunkten ska vara att valsedelspresentationen för de röstande framstår som likformig.