söndag 6 maj 2012

Cirkeln öppen!

Nu har de två rödaste partierna tagit ställning för att delta i partiledardebatten i Agenda. De tänker närvarande trots att placeringen av partierna inte har ändrats sedan i höstas när både Håkan Juholt (S) och Lars Ohly (V) vägrade närvara då de inte ville stå på samma sida som Sverigedemokraterna. Nu när det helt enkelt får stå i en halvcirkel utan ett stort gap emellan S och alliansen så går det bättre. Vänsterpartiet och Socialdemokraterna kan nu känna sig mer tillhörande med alliansens fyra partier än med nykomlingen SD.

När det gäller MP så är de lite sura för att de nu inte längre får lika stor talartid som de röd-grönas enda representant i debatten. Något som lägger sordin på de annars pratglada och gröna som kan vara både det ena och det andra.

För SD är det uppenbart att de i sin huvudfråga kommer att finna att de har rätt i analysen att fler inflyttade till landet ger fler i utanförskap och med försörjning från det allmänna skattekollektivet.

Inom alliansen  blir frågan om de tre små partierna i den kommer att hålla för pressen från 4% spärren som de dansar kring. Då kan det vara ett minus att stå bredvid det stora nya arbetarpartiet som på senare tid tappat fart i sin politik då de efter valet upptäckt att de ät i ett minoritetsstyre som i stort räddas av SD i en rad frågor. Sedan har MP i några frågor gett alliansen sitt stöd medan S envist hävdar att de påverkat alliansens förslag till det bättre och därför stöttat dem.

Nu blir det en debatt mellan samtliga riksdagspartier och de nya ledarna får visa upp sig med vad de vill.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Och vad var det de sade?
Uppvärmning inför det stora grälet!

Anonym sa...

Och så var det kaos på nytt.
Nu får SD inte vara med och sparka fotboll opposition mot regering.
Regeringen vet tydligen inte om SD tillhör dem eller de andra!