onsdag 14 december 2022

Glida på sanningen Ebba?

Glida på Ebba sanning går det? När dammsugare och falukorvar dök upp i Ebba Busch valrörelse var det käcka populistiska inlägg.  Då var det som rollen av  oppositionspolitiker och med begränsat ansvar glidande runt som en smörklick i en stekpanna. När nu rollen är ansvarig minister så blir situationen lite knepigare. Det som var populism före valet kommer ständigt att återkomma under hela valperioden. Det är självklart oppositionens uppgift att kritisera och desto grövre utfall i valrörelsen desto enklare att göra narr av saken. När det gäller Ebba Busch kortsiktiga poäng med falukorv kommer att leva länge. Särskilt med den skattesänkning som höginkomsttagare ges på grund av glidning i skatteskalan. Högerregeringens desperata försvar av det hela ger Ebba 250 falukorvar i skattelättnad. 

Magdalena Andersson går till hård attack mot Ebba Busch. S-ledaren hävdar att energiministerns skattesänkning motsvarar 250 falukorvar.

"Du kommer att bli väldigt mätt, Ebba", säger Andersson i SVT:s partiledardebatt.

Samtidigt talar Ebba vitt och brett om stöd till pensionärer som inte har råd att köpa en enda falukorv. Köerna till hjälporganisationerna talar sitt tydliga språk.

Så Ebba, talar du om verkligheten eller är du fast  i en bubbla? 

Tål du att mötas av skratt för dina utläggningar, då du glider på sanningen?

Inga kommentarer: