torsdag 22 augusti 2024

Tidö buget

En lång, händelsefattig sommar kryddas av kalabaliken i Sölvesborg. En Styrelse som inte gör något är typisk för SD.  Ras börjar från toppen, skyltfönster Sölvesborg! Det viktigaste för ett politiskt bygge  är en stabil grund. Något som tydligt saknas på orten, utan partiet verkar styras av en enda person. Ser vi nu slutet på SD politiska irrfärder fylld av bakåtskådande blandat med populistiska utspel. Har vi tröttnat på skadliga SD förslag, berör flygskatten många?  Ska vi tvingas att betala stor subventioner för kärnkraft, sådär 2500kr/ år i minst 40 år, 100 000kr? Kärnkraftsel kommer kosta 80 öre/kWh när vindkraft pekar mot 20 öre/kWh. Hela Tidöregeringen stöttad av SD borde besinna sig inför dårskapen. Ingen i näringslivet verkar tro på galenskapen förutom Tidöpartierna. Att Ebba Busch krupit till korset och vill ha en bred överenskommelse är en aning förundrande, fanns det mer än den enda vägen för henne?

Vi ser med förväntan fram mot  den budget som kommer. Som vanligt vill alla ha mer. hur kommer den, stigande arbetslösheten och konkurserna varvat med skattesänkningar, påverka landet? Att är skakigt i opinionen  för Tidöpartierna är inte förvånande. Snart kommer budgeten och då får vi se hur duktiga nuvarande regering är och vilka gräl de undvikit.

Aftonbladet/Demoskops mätning för augusti visar vinnare och förlorare.
Vinnarna är oppositionen, förlorarna är Tidöpartierna. Fast förändringarna handlar om enstaka tiondelar för alla förutom Socialdemokraterna som har ett + på 2,2%.

Inga kommentarer: