onsdag 9 mars 2011

(S) utan förare!

Tidigare toppnamn inom socialdemokratin Thage G Peterson, före detta försvarsminister beskriver urvalsprocessen som "på gränsen till katastrof". Förre LO-ordföranden Stig Malm kallar urvalsprocessen för "stalinistisk" och Margareta Winberg, kallar den "dålig".

En sluten process där eliten bakom lyckta dörrar diskuterar efterträdaren till Mona Sahlin. Socialdemokratin är ett parti utan ledning där den före detta partiledaren Göran Persson var den sista ledaren. Det ledde ingenstans att säga att nu var det dags för en kvinnlig stadsminister. För den rollen krävs det en person som kan ta ledningen och ge färdriktningen för det stora partiet. Som läget är nu är Socialdemokraterna ett parti utan ledning och färdriktning.

Normalt i andra föreningar är att om det inte kan skrapas fram en styrelse så läggs föreningen ner. Som tillståndet är nu kan detta vara ett rimligt alternativ på kongressen. För som den ena efter en andre av ombuden yttrar sig så är den nuvarande processen att de inget vet medan tidningarna står för den information som ges.

Inga kommentarer: