tisdag 9 augusti 2011

Lars Ohly avgår nu

Ohlys beslut att efter 8 år inte ställa upp till omval påskyndades av att flera motkandidater stigit fram som tror att de kan göra något bättre.  Det är riksdagsledamoten Jonas Sjöstedt, den ekonomisk-politiska taleskvinnan Ulla Andersson, Vice ordförande Rossana Dinamarca och partiets utrikespolitiske talesperson Hans Linde.

Från att Vänsterpartiet gått från extremism sammarbete så verkar det som att det nu blir en ur ett gäng av fyra personer som kommer att leda det lilla partiet mot något okännt mål. Nu är det tydligen så att det rödgröna sammarbetet tonas ned och att den nya ledaren kommer att profilera partiet.

Kommer vänstern nu att få en vridning ut på ytterkanten av demokratins spelplan. Eller blir det så att de blir förvisade för gott utanför sidlinjen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Äntligen! och vilke kommunist kommer i hans stölle?

Anonym sa...

Vänstern vädrar morgonluft. Enl CIA är anser flertalet muslimer att det är rätt att ta från den som har mer än en själv. En ide som kommunister och vänstern ofta för fram som sin. När nu muslimerna i Sverige ständigt ökar borde Vänsterpartiet ha en stark tillväxt. Av någon uderlig anledning har partiledningen inte insätt detta utan talar om demokrati och skattehöjningar. För att radikalisera partiet kan man utfrån den växande gruppen i Sverige utforma en politik som mer talar om jihad (الجهاد) och ärofyllda segrar och en strävan efter att vara så rättfärdig som det är möjligt att vara.