fredag 26 augusti 2011

Limbo-dansen i Riksdagen

Limbo är en karibisk dans som går ut på att man bakåtböjd, till talmannens klubbslag vikar sig under en ribba utan att vidröra verkligheten med någon annan kroppsdel än fötterna. Det gäller för deltagare att avskärmad från samhället gå under så låg höjd som möjligt för att bli  slutlig vinnare.

Senaste opinion om riksdagen har på ett senastionelt sätt visat att det finns fyra klara favoriter till segern. Centern och kristdemokrater har länge tävlat om att vara i ledningen. Nu utmanas de av vänstern och Sverigedemokraterna. Ja rent av har Sverigedemokraterna ryckt till sig en tätposition i mellanrundorna efter semestern.


De klara förlorarna är moderaterna och socialdemokraterna som tydligen ätit gott och slappat under sommaren och nu inte alls är i form. För dem har ribban höjt till ovanligt hög nivå. Tillsammans med folkpartiet och de gröna har de på intet sätt hängt med i karusellen. 

Nu väntar en arbetsam höst i Riksdagen och vi får hoppas att motionsskrivande och motionsdebatter ska få ledamöterna i bättre form. För inte kan någon, sann om än fetlagd demokrat, se möjligheten att sverigedemokraterna ska vara de som detta år går vinnande i den stora danstävlingen som Riksdagen utvecklats till.

Inga kommentarer: