onsdag 23 november 2022

Kristersson, högerrregeringen nöjd med att ha lurat väljarna.

Anders Lindberg ledarskribent på Aftonbladet skräder inte orden 23.11-2022 när han analyserar Kristerssons blivande högerregerings lögner från valrörelsen.

"Kristersson är nöjd med att lura väljarna. Kan inte ens kallas kreativ bokföring" skriver Anders Lindberg.

"Vi börjar med skedmatningen av smålöften" Johan Pehrson (L) skrev på Aftonbladet debatt 3 november att han lovade ytterligare 1,6 miljarder till bland annat speciallärare, sociala team och fysiska skolböcker. 

Tidigare kom KD:s "kraftsamling" för "bättre hälso- och sjukvård och för en ökad folkhälsa".
Vårdköer och vårdplatser sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson (KD) lovar att väntetiderna och vårdköerna i Sverige  kortas och tillgängligheten till vård förbättras. Men resurser av personal saknas liksom pengar.

Nu gäller besparingar om personalens pensionskostnader ska betalas vilka stiger från 60 till 120 miljarder fram till 2024. Hur skall den högs inflationen hanteras som gör att alla kostnader ökar särskilt för mat, drivmedel och elektricitet.  

Ulf Kristersson verkar vara nöjd med att ha "lurat" väljarna och med att bli statsminister. De som kommer att drabbas av nedskärningar nästa år är kommuner och regioner, inte han. 
Bemanningen i äldrevården riskerar att minska, vårdplatserna blir färre och skolbarnen får trängas större grupper, kan det förklaras som "satsningar". 

Beslutet om nedskärningar i välfärden fattas i riksdagen i december när budgeten tas. Ingen mannamån lämnas för de svagaste i samhället, det är de som får stå för besparingarna! Däremot betyder höjningen av brytpunkten för statlig skatt att höginkomsttagare får 1000kr mer i plånboken, vilket försvaras av finansministern. 

"Vad regeringen ägnar sig åt i välfärden är inte ens kreativ bokföring."
Det handlar om ren bedrägeri menar  
Anders Lindberg

 i sin ledare.

Inga kommentarer: