fredag 10 december 2010

Betalning till Wikileaks stoppas men till Ku Klux Klan går det bra!

Kreditkortsföretag erkänner att de fått påtryckningar från USA att stoppa WikiLeaks.
Ku Klux Klan förekommer numera som namn för många mindre och sinsemellan självständiga organisationer, såväl i USA som i Kanada och Europa. Återkommande för i princip alla organisationer inom sfären är en mot svarta och judar riktad rasism.
Man motsätter sig medborgerliga rättigheter för de grupper som man bekämpar, och kräver ett återinförande av tidigare förekommande förbud i USA mot äktenskap och sexuella förbindelser över "rasgränserna". En ledande figur inom sfären var nyligen den vite nationalisten David Duke, som i valet till guvernörsposten i delstaten Louisiana 1990 fick 55% av rösterna från den vita majoriteten. Två amerikanska presidenter, Woodrow Wilson och Warren G. Harding misstänks ha varit medlemmar. Harry Truman sympatiserade, men blev aldrig medlem eftersom han ogillade klanens inställning till katoliker.

Kreditkortsföretag lever på att människor använder deras plastkort för att betala. Visa och Mastercard lägger normalt inte någon moralisk värdering i vad det är deras kunder köper. Vill de köpa porr kan de göra det. Tre internationella betalföretag fattar inom några dagar identiska beslut att stoppa WikiLeaks betalningar. Varför? Företagens ledningar medger öppet att de gjorde detta på grund av amerikanska påtryckningar. I valet mellan kunden och risken att dra på sig den amerikanska regeringens vrede och repressalier väljer de att svika sina kunder och se till sin vinst. Visa undersöker organisationens verksamhet och om den bryter mot Visas regler". Mastercard lämnar inte några kommentarer.

Vill någon donera pengar till Ku Klux Klan politiska gren The Knights party går det alldeles utmärkt. På KKK:s hemsida accepteras såväl Visa, Mastercard som American Express för donationer. KKK är en öppet rasistisk organisation som använder benämningen neger och skriver att "vi älskar våra vita bröder och systrar runtom i världen" och "vi inser att vår nations framtid, hela den vita, kristna civilisationens framtid är i fara". Det är helt ok att donera hit och sedan ser kortföretaget till att klanen får sina pengar. Men WikiLeaks anses inte rumsrent.

Ska man förstå Visas regler så är det enligt Visa helt rätt att bedriva rasistisk verksamhet?
När blev Visa och Mastercard åsiktsvärderare och lydiga till USAs påtryckningar?

1 kommentar:

Anonym sa...

Nu visar Bank of America sin rasistiska inställning och följer Mastercard och Visa och stoppar alla transaktioner till Wikileaks. Organisationen har retat upp USA genom att sprida hundratusentals hemliga diplomatrapporter. Däremot är det helt rätt att hjälpa KKK att jaga vad de beskriver som judar och negrer.