söndag 18 mars 2012

Sveriges räddare?

Rekord när S ökat med ytterligare 4,5 procentenheter, säger SvD/Sifos väljarbarometer för mars 2012.
Socialdemokraternas  framgång bygger dessutom inte på att det är kanibalism inom den rödgröna gruppen. Nu skriver de stora drakarna om att M-väljarna flyr till Socialdemokraterna som rekordökar två månader i rad.
Socialdemokraterna har sedan Stefan Lövfén tog över ökat med 9,1 procentenheter i SvD/Sifos väljarbarometer och de rödgröna får egen majoritet med 50,1 procent av väljarstödet.

Vad gör Löfvén med S?
Han som  är kärnkraftsvän ska regera med två grupperingar som är tveksamma till energiformen. Om det går galet hur stor del av Sverige blir obebolig. Hur mycket mer av pensionspengar och risker ska satsas på europakten? Löfvén tar en rejäl högersväng och lovar ingenting vilket verkar göra partiet mer aptitligt för folket på högerkanten. Nu med en riktig mjukispamp vid rodret vågar människor ta steget från det falska arbetarpartiet till det äkta!

Att Lövfén ligger bakom framgången är uppenbar. Han är man, har en arbetarbakgrund om än kort, håller sig till fakta dvs tråkig, verkar rensa bort det gamla gardet och förhoppningsvis kommer med något nytt.

Vi får vänta med spänning på om det kommer någon ny politik  och om partiet kan stå enigt när det snart gäller i EU- och riksdagsvalet 2014.

Inga kommentarer: