måndag 25 februari 2019

Kommunal tar ett modernt beslut!

Kommunal slopar sitt tre miljoners stöd till Socialdemokraterna  
                                       
LO:s största fackförbund Kommunal avskaffar det kontroversiella valstödet till Socialdemokraterna, skriver  förbundsordföranden Tobias Baudin i en debattartikel i Aftonbladet.    
                                       
-Det är gammaldags att skicka en stor  summa till ett parti och låta dem göra  vad de vill med pengarna, säger han.  Hur detta utan vidare kunnat fortgå under en lång tid är märkligt. Det är ju inte så att alla kommunalare röstar på Socialdemokraterna. Snarare har det på senare tid varit Sverigedemokraterna som får allt mer av kommunalarnas röster även om kommunistpartiet i långa tider hävdat att de ska ha stödet. Fortfarande finns det fackföreningar som ger Vänsterpartiet stöd.                                       
 
Kommunal och det Socialdemokratiska partiet kommer dock att samverkan fortsätter under mer moderna former, säger  Baudin.  

Vad kan vi vänta av Kommunal?
Kommer de att göra egen valrörelse?
Kommer medlemmarna att styra vilket parti som får stödet?  

Uppmärksamma att om privatpersoner sätter in pengar via bankgiro behöver myndigheterna kontrolera ditt namn för bidrag över 227 kr för att kunna följa gällande lagar och regler.  Sedan kan Swedbanks tvätt av svarta pengar ses som ett undantag då det rörde sig om miljarder. 

Inga kommentarer: