måndag 1 juli 2019

Ministerkommittén och Rysskramare (S)

Socialdemokraternas agerande i ministerkommittén och Europarådet är helt oacceptabelt och upprepar 1940-talets ryggradslösa politik mot Sovjetunionen. Genom att rösta för regelförändringar som  leder till att sanktionspolitiken mot Ryssland kraftigt försvagas. Nu ställs frågan som kräver svar om huruvida Socialdemokraterna tänker hålla gränsen mot den nye despoten i Ryssland eller inte.

ᛏänker Socialdemokratin fortsätta att glida undan och med LO stöd hävda att goda handelsförbindelser är viktigare än mänsklig- och internationell rätt.

Det är bara att för Ryssland att ockupera nya områden i länder som despoten i Moskva finner lämpligt. Andra världskriget i gott minne hur demokratierna gav vika för diktaturer är tyvärr på väg att återupprepas. Det blev accepterat att despoten tog ett stycke här och andra där. Så kan vi inte ha!

Diplomati bygger på värden. ᛏyvärr har Socialdemokraterna och Miljöpartiet kraftigt nedgraderat demokratiska värden att ger en regim som angriper andra länder stärkt legitimitet för de handlingar den utför.

Inga kommentarer: