lördag 20 mars 2010

Språkrören ökar alliansen spricker!

Väljarnas förtroende för Miljöpartiets språkrör ökar. Men för Socialdemokraternas och Centerns kvinnliga partiledare sjunker stödet.

Fredrik Reinfeldt vill fånga den gröna trenden och storsatsa på kvinnorna med en trygghets- och kvinnoreform som ska presenteras i god tid före valet. Orsaken är moderaternas sjunkande opinionssiffror som visar att de rödgröna skulle vinna om kvinnorna fick bestämma.
Fredrik Reinfeldt vill absolut göra om sig till kvinnan Fredrika har statsministern sagt.

Fredrik/Fredrika utlovade samtidigt en trygghetsreform som, enligt ett internt dokument, bland annat innebär att Moderaterna nu ska förstärka sin profil "i frågor som en bra skola och en välfungerande socialpolitik".

Utspelet kom som en total överraskning för allianskamraterna och ska ha skapat irritation bland både folkpartister och kristdemokrater som nu riskerar att stå där med män i ledningen och förlora inflytande på alla viktiga områden.

Göran Hägglund (man) tycker att det är bra. En god vård och äldreomsorg och ett skydd för utsatta människor är nyckelfrågor i ett tryggt samhälle och då behövs kvinnor och en Fredrika Reinfeldt är inte att förkasta. Ju fler som engagerar sig i de viktiga frågor som ligger nära väljarna och berör i vardagen, desto bättre. Därför är Moderaternas nya fokus välkommet.

Kristdemokraterna har diskuterat en trygghetsreform och Hägglunds pressekreterare Petra Kjellarson kommer att "skissa på ett KD-utspel". Könsbyte för hennes del är inte aktuellt då hon är kvinna. Nu när Moderaterna anser att kvinnor kan kan även KD så en kvinnlig partiledare.

Ewa Snopp

Inga kommentarer: