lördag 10 juli 2010

Träd fram Littorin!

Enlig Expressen.se kräver socialminister Göran Hägglund (KD) nu att Sven Otto Littorin lägger alla korten på bordet.

Göran Hägglund skräder inte orden när han kommenterar uppgifterna om Sven Otto Littorins påstådda sexköp. Om det som påstås är sant kommer Sven Otto Littorin för all framtid vara förknippad med det här.

Är det här är sant är det förfärligt och helt oacceptabelt för KD som samarbetat med en oärlig person. Nu hände detta före arbetslinjen och att studerande även under den tidigare regeringen hade svårt med ekonomin och tvingades till extraarbete. Kvinnor har som sagt lättare att ordna extrainkomster då det finns en marknad i att sälja sin kropp som betalflicka. Affären blir tragisk för många inblandade i regeringen om den är sann.

Även om Littorin numera är en privatperson har han bollen i sin hand. Han måste för sin egen skull träda fram och ge ett svar personligen och inte via ombudet Fredrik Reinfeldt.

Det är svårt att en rad analytiker anser att detta inte kommer att påverka valet. Hur många gånger kommer inte Moderaterna att påminnas om vad deras vice ordförande Beatrice Ask tidigare sagt, att män som misstänks för att ha köpt sex borde få brev från åklagaren i gredelina kuvert?
Den halva miljon människor som fått kraftiga inkomstminskningar kommer nog att påverkas. Affären öppnar för betydande medvind för utmanarna och eventuellt även för Gudrun Schyman Fi.

Inga kommentarer: