torsdag 8 juli 2010

Maud Olofsson

Maud utsätts för prövning. Internt i centern uppges hon ha förtroende. Svenska folkets förtroende är ett annat fast ungefär som vid senaste valet.
Nu vet vi att dyker under 4% har skett under regeringsperioden. Att förtroendet för en ledare är stort kan ju ha att göra med att resten av partiet inte har så stort förtroende. Då är det lätt att hänga allt på en person. Att personen sedan lyckats med ett antal klavertramp, Vattenfall, SAAB, kärnkraften och några till, verkar inte bekymra medlemmarna. Nu är det så att ingen av de tre uppräknade frågorna är slut. Vattenfall fortsätter satsa på kol och kärnkraft, SAAB visar inga positiva siffror och kärnkraften gör att en tidigare kärntrupp kan lämna partiet. Ett tydligt exempel är Solveig Ternström, som hoppar av efter centerns omvändning i kärnkraftsfrågan.

På marginalen och utan tydliga frågor kommer en liten grupp som lämnar partiet att flytta det under strecket på 4%.
Avgå är naturligtvis vad hon tvingas att göra, det gäller alla politiker som misslyckas. Returbiljett gäller endast för ytterst få, Mona Sahlin fick en men det är det lysande undantaget.

1 kommentar:

Anonym sa...

Gudrun Schyman och hennes FI förstod detta och valde att satsa sina pengar på en brasa, en brasa som fick spaltutrymme värt flera miljoner. Nyttan med brasan just att bli omskriven. Troligen de bäst använda pengarna under veckan vilket kommer att bli svårslaget.

Att nu Tärnström och Littorin lämnar visar på centerns svek och Reinfeldts felrekryteringar. Det kan vara bra att påminns om en utrikesminister vars deltagande i styrelsen på Lundin Oil folkmord.