måndag 16 augusti 2010

Allt större inkomstklyftor

Andelen fattiga i Sverige har ökat från 10 procent 2006 till 13 procent 2009, enligt regeringen. År 2007 uppmättes de största inkomstskillnaderna på 30 år.

Den disponibla inkomsten för de rikaste 10 procenten har ökat med 88 procent mellan 1991 och 2007, men endast med 15 procent för den fattigaste tiondelen. Samtidigt tycker tre av fyra svenskar att politikerna ska arbeta för att minska klyftorna i samhället, enligt en opinionsundersökning som företaget Synovate gjort på beställning av LO.

Det som konstateras är vad som hänt under de senaste tio åren. Sex av dem är under Socialdemokraternas styre medan de fyra sista under alliansens styre. Vad som genomgående styrt alliansens förslag är att retoriken talar om förbättringar för de som har de lägsta inkomsterna medan de stora lättnaderna har kommit för de med de högsta inkomsterna.

Mer till de som har i alliansens förslag visas tydligt, svart på vitt!
Lee Tok

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nu vill Moderaterna sänka skatten för de som har inkomster över 31.000kr i månaden. De anses så viktiga för samhället så de ska inte behöva ta ansvar för betala välfärden.

Alla förslag från M verkar ge fördelar till de som minst behöver det.

Anonym sa...

Hur ska 100 miljarder mindre i skatt fixas i den Moderata drömmarna? Nu har sjuka och arbetslösa utsatts för stora försämringar. Vilken är nästa grupp? Den ensamma mamman eller barnen?