tisdag 22 februari 2011

Miljöpartiet ryter!

Miljöpartiet ryter till om den cementerade blockpolitiken som har passerat sitt bäst-före-datum.

Trenden är tydlig i den meningen att Socialdemokraterna minskar och Miljöpartiet ökar i de stora städerna. Allt tyder på att Socialdemokraterna vägrar inse att verkligheten förändrats.

Socialdemokraterna ser sig som partiet över andra! Själva vill de fortsatt bär självbilden av att vara det statsbärande maktpartiet. Trots valförlust efter valförlust visar Socialdemokraterna inga tecken på lyhördhet eller förnyelse. Socialdemokraterna fortsätter att driva samma gamla kortsiktiga egenintresse i att upprätthålla maktfullkomligheten och rädda skinnet för de personer som har positioner. Uppenbarligen har Socialdemokraterna inte någon framgång i sina försök att presentera en ny ledare. Det går ju knappast att låta förbrukade och fantasilösa människor utan en klar färdriktning byta uppgifter med varandra.

Socialdemokraternas motpart Moderaterna lyckats med att tämja befolkningen med att en majoritet får fördelar före en minoritet av befolkningen. De driver en kortsiktig plånbokspolitik som upplevs gynna många. Skatten sätts som prio ett, oavsett vilka nedskärningar det kräver eller vilka spår och vägar som mister sitt underhåll. Endast genom att anpassa politiken efter opinionen har de lyckats. Att handla mot bättre vetande om vad som krävs för ett mänskligt och hållbart samhälle fungerar kortsiktigt.

Miljöpartiet som stundtals lyfts fram som en lätt-variant av både Socialdemokraterna och Vänsterpartiet satsar nu på att inta en real maktposition i Sverige. Tidsperspektivet gör att den gröna politiken vinner i längden. Miljöpartiet lyfte miljöfrågan och anser sig se möjligheter och lösningar i klimatförändringarna. Behoven och möjligheterna ska reglera skatten, inte politisk kvartalspolitik.

Miljöpartiet har efter valet 2010 fördubblades i Sveriges kommuner och landsting. De sitter i majoriteten i mer än var tredje kommun och nästan alla landsting. Förändringen visar att Miljöpartiet är på väg och inte längre kan viftas bort.

Miljöpartiet vill i sin retorik påstå att Socialdemokraterna och Moderaterna har det gemensamt att de saknar visioner till framtidens utmaningar och hot. De vill verka som ett alternativ till den förlegade blockpolitiken med målet ett hållbart samhälle.

Frågan vi då får ställa är medborgarna beredda att bromsa tillväxten nu, till vad naturen tål, eller vill de tvärstoppa eller köra över stupet?

Inga kommentarer: