måndag 17 december 2012

Järnrörsopinion!

Järnröret!

Det hjälper inte med att media gör stor sak av filmen från Kungsgatan i Stockholm 2010 när ­Jimmie Åkessons tre parti­kamrater Kent Ekeroth, ­Erik ­Almqvist och ­Christian Westling beväpnar sig med järnrör och använder ord som ”babbe”, ”hora” och ”blatte-lover”. Trotts att media skriker skandal blir det inget lyft för Folkpartiet som tillsammans med SD tappar 1,5% i opinion.
 
Skandalen ser nu också ut att ha satt fortsatt spår hos väljarna där alliansens partier backar och de tre mindre hamnar nära 4% spärren i Aftonbladet/United Minds december barometer. Flertalet som intervjuats om sina partisympatier har svarat efter att Expressen publi­cerade SD-filmen den 14 november i år.

Den skakiga opinion som de tre mindre allianspartierna uppvisat fick ingen sjus uppåt sedan media samfällt lanserat järnrörsskandalen. De små allianspartierna borde vunnit på den negativa stormen kring SD, men så verkar det inte ha blivit. I andra väljarundersökningar från andra opinionsinstitut har SD ökat och är tredje största parti. 
 
Hur ska Folkpartiet förklara sin tillbakagång? Är det politiken som det är fel på?
Kristdemokraterna fortsätter att ligga under spärren till riksdagen och är på väg att få sällskap av både Centern och Folkpartiet. Sedan finns det statsbärande partiet med Fredrik ­Reinfeldt som får hela alliansens kris att ­hantera i knät.

Trevlig jul får vi tillönska alla nagelbitare i de små allianspartierna. Vad är oddset för ett liv efter 2014?

Inga kommentarer: