onsdag 20 mars 2013

Billström Moderat slagpåse!

Billström Moderat slagpåse i en avklädd sakfråga.

När stadsministern uttalar sig i ord som ”Vägen för att återvinna förtroendet går via att han håller sig till den humana inriktning vi har på politiken och att han arbetar hårt för att återvinna sitt förtroende”.

Statsministerns offentliga uppsträckning av en minister sätter igång spekulationer. Frågan är vad begreppet ”förtroende”har för betydelse. Vems förtroende handlar det om? Reinfeldts, partiets eller alliansens förtroende? Behöver Billström återvinna förtroendet som han inte har i dag?
Har han inte har statsministerns förtroende, kan han då vara kvar som minister?

Under 2011 gjorde regeringen upp med Miljöpartiet om en mer "generös" migrationspolitik. ”Vi fortsätter på en väg mot en humanitet och ordning, det här är ett vägval som stänger dörren för främlingsfientliga krafter” förklarade Reinfeldt när uppgörelsen presenterades. Sedan blev det val och och Sverigedemokraterna (SD) tog plats i Riksdagen. De politiska turerna växte och Vänsterpartiet lyfte en tung fråga då de inte ville dela kopiator med Sverigedemokraterna utan flyttade till ett annat hörn av riksdagshuset.

För Miljöpartiet framstod med tiden uppgörelsen med alliansen som allt svagare då en rad av punkterna i överenskommelsen hanteras senfärdig eller inte alls. Trotts alla gamla riksdagspartiers löften om att Sverigedemokratenas framgång inte skulle få påverka migrationspolitiken verkar det ändå som att det är fallet. SD påverkade ju faktiskt hur partierna handlade fast inte i den SD.s riktning.

Att blockera SD med en uppgörelsen med Miljöpartiet var att välja en politisk osäker nyckelspelare i ett osäkert parlamentariskt läge. Miljöpartiet kräver mer av fri invandring medan alliansens arbetslinje och brist på bostadsbyggande säger något helt annat. Den allt ökande segregeringen bygger upp motsättningar i samhället och drar växande resurser från välfärden.

När Billström en dag på arbetet försöker att beskriva de verkliga förhållandena får han en åthutning av Stadsministern, tala om drömmarna och inte som det är i verkligheten är budskapet. Kan alliansens politiska styrning av Sverige bli mer avklädd?

1 kommentar:

Anonym sa...

Moderata politiker på lokalplan stöttar Billström. De verkar vara närmare verkligheten än den man som är den stora ministern och chef!
När blir moderaterna verklighetens företrädare?