fredag 4 september 2020

Katastrof kvart över tolv!

I en tid när vi matas med den ena katastrofen efter den andra. Skogsbränder, pandemier översvämningar smältande is och accelererande klimatkris. Det vi hör så här när klockan redan är en kvart över tolv är några goda nyheter.

En bagatellartad är att en om de klimatvidrigaste anläggningar flygplatser nu har det hänt. Flygplatsen i Västerås ska läggas ned. Det är en mycket begränsad del av befolkningen som har utnyttjat den medan alla får vara med och betala underskottet. Klokt av majoriteten att tänka på kommunens kärnverksamhet för alla än på någon svårberäknat fördel för några få.

En annan större god nyhet är Tyskland verkligen gör allvar av att fasa ut kolkraften. Det blir den som kräver minst som får avveckla först. Vattenfall och Hamburg är i startgroparna. Vattenfall kan förbättra sitt solkade rykte i Tyskland och i staden Hamburg kan medborgarna få sin vilja igenom och få bort den smutsiga och olönsamma kolkraften.

Den fråga som vi måste ställa oss är det försent! Det finns de som har bestämt att klimathotet enbart är trams. Listan kan göras mycket lång säg bara USA, Australien, Ryssland och Kina så är det katastrofalt värre. Får pessimisten råda så är det redan försent att göra de drastiska förändringarna av människans sätt att hantera jorden.

Nu väntar vi på undergången och den som tjänat mest pengar vinner.

Inga kommentarer: