tisdag 7 juni 2022

Politikens lekstuga

Denna dag var det den stora utmaningen mot regeringen. En minister skulle värderas. Som väntat fick han behålla sin post. Sverigedemokraterna utropade sig som segrare, de samlade 174 röster så det saknades endast en. Sett utifrån partiets representation i riksdagen så var det en seger.

Värre kan man säga att det gick med NATO ansökan. Turkiet fick mycket vatten på sin kvarn att stoppa Sverige. Fast sverigedemokraterna har ju länge varit tveksamma till NATO. Var omröstningen en del av deras plan att grusa projektet?

Av dagen framstår centern som vinnare "det behövs flera vuxna i rummet" möjligen avsågs riksdagen.

Är höger alliansen  trovärdig att regera Sverige? Det framstår med tydlighet att så inte är fallet. Det kan vara en gimmick att hoppa på en förtroendeomröstning, men saknas en majoritet borde även de brun-blåa förstå, det ät väl inte svårt att räkna till175, och finna att det inte man endast har 174! 

Och Ulf Kristersson skolorna i Strängnäs och Eskilstuna har aldrig varit så eftersatta att eleverna inte klarat av att räkna till 175! Och förresten, varför blev Eskilstuna plötsligt din hemstad?

Inga kommentarer: