tisdag 6 februari 2024

Begåvningsreserven KD har talat!

 ”Blyad bensin, DDT och freoner blir nästa förslag från Ebba Busch”
Peter Kadhammar kommenterar KD i Aftonbladet 6/1-2024


Kadhammar  kommenterar  KD-ledaren om partiets inställning att inget ska vara förbjudet. Så från KD är att vänta nya upprörande förslag som Blyad bensin, DDT och freoner.

Kadhammar  konstaterar att Ebba Busch framfart kan sammanfattas med en egen filosofi. Hon glädja över sina framgångar för att förhindra ny vindkraft och underlätta för fossila bränslen.

Kristdemokraterna som av valanalytikerna i Politico inte kommer in i EU-parlamentet vill riva upp EU:s epokgörande avtal om att förbjuda förbränningsmotorer för att rädda klimatet. Ella Kardemark, kommunalråd i Halmstad och kandidat till EU-parlamentet, motiverar KD:s politik i Svenska Dagbladet:
”Jag tycker inte att det ska finnas ett förbud mot en viss teknik.”
 

Bevåvningsreserven har tidigare tillskrivits SD (Sverigedemokraterna) men  verkar nu paxat av KD.  Hon vill visa sig intellektuellt flexibel och säger också: ”Man måste vara beredd att ompröva beslut.” Och vem tvingas inte göra det?

Visst finns det många beslut att ompröva och som partiet kan riva upp:

Förr tankade vi bilarna med blyad bensin. Blyad bensin var effektiv för att höja förbränningsmotorernas kompression och livslängd. Amerikansk bilindustri försäkrade att det var helt nödvändigt och oskadlig. Tyvärr konstaterades att Blyad bensinen inte behövs och att den orsakade skador på foster, djur, nervsystem och för tidig död.


Blyad bensin är historia i Sverige sedan 1995 och i hela EU sedan 2000. 2021 var den blyade bensinen globalt utrotade och de sista länderna att förbjuda blyad bensin var Algeriet. Afghanistan, Myanmar.
Ella Kardemark bör föreläsa på temat ”jag tycker inte att det ska finnas förbud mot en viss teknik”.

Mästerdiplomaten och den strategiska tänkaren Ebba Busch kan ju flyga till Pyongyang och Kabul för att övertyga länderna att riva upp sina beslut.  Tillsammans kan de diktaturerna ge världen glädjebeskedet om de extra effektiva blymotorernas återkomst och samtidigt ge  Kalifornien en känga. Det var där de avgasrenande katalysatorerna introducerades och de tål inte blyad bensin! Så ta steg tillbaka, fältet är helt fritt, fet finns många förbud att riva upp.



Ebba Busch och Ella Kardemark, som är intellektuellt flexibelsa personer och får räkna till begåvningsreserven, efter att missat att bli med i SD, kan som opportunister vara  beredda att ompröva beslut om förbud.

Ebba Busch kan sammanfatta sin filosofi som avslutning berätta om sina framgångar för att försvåra för vindkraft och underlätta för fossila bränslen.

Kadhammar föreslår att hennes slutord blir, ”jag gör vad som helst om jag kan få några röster och rädda mig kvar i riksdagen och EU, framtiden får andra ta hand om”, jag kommer att hamna i historieböckerna bredvid de stora tänkarna. Om KD får bestämma tåt vi baklänges mot en snabb undergång.


Ebba Busch tal förväntas avslutas med stormande applåder! från nordkoreaner, KD- samt SD  frälsta och talibaner.

Inga kommentarer: