måndag 3 januari 2011

Peninghantering en social vattendelare!

Bankomatkorten togs bort vid årsskiftet. Tyvärr får inte människor med betalningsanmärkningar ersätta bankomatkorten ett betalkort eller konton med internetanslutning. Det betyder att personer med betalningsanmärkningar inte har tillgång till uttagsautomat eller internet för att hantera pengar och räkningar. De blir hänvisad till bankkontoren för att sköta ekonomin. Bankerna tar 50 kr för varje räkning samt uttag. Samla Dina räkningar samt uttag av inkomst och börja räkna. 5 räkningar plus uttag = 300 kr per månad. Pengarna får Du dessutom ha i madrassen om Du inte vill betala 50 kr varje gång Du behöver pengar.

Detta är en mycket kostsam diskriminering och påstås beror på att EU i sitt samarbetesprojekt om lika betalkort för alla medlemsländer det s.k SEPA skulle ha förbjudit nationella kort som bankmatkort.
Detta är dock inte sant.

Den vanligaste anledningen till betalningsanmärkningar är sjukdom, skilsmässa och arbetslöshet som når rekordhöga nivåer. Det är en halv miljon människor med betalningsanmärkningar som nu systematiskt riskerar att hamna utanför banksystemet, maktlösa utan möjlighet att bestämma över sin egen ekonomi annat än till en väsentligt högre kostnad. En halv miljon sitter fast hos kronofogden av dessa är över 10 000 ungdomar som aldrig får använda en bankomat eller få ett konto.

I Moderaternas och Socialdemokraternas älskade EU-värld, får du skylla dig själv om du blir sjuk eller arbetslös. Samtliga riksdagspartier röstade under sommaren 2010 för att EU-medlemsskapet skrivs in i Sveriges grundlag, vilket innebär att Sverige som självständigt land upphör och lämnar över makten till EU-projektet.

Tolkningen av vad denna kort-lag innebär för medborgarna kan ta sig underliga former när den ska ut i verkligheten.
I DENNA VÄRLD KAN INGEN HÖRA DIG SKRIKA, EFTERSOM INGEN BRYR SIG LÄNGRE!

Inga kommentarer: