söndag 19 augusti 2012

Barnskrik är (M) politik!

Fredrik Reinfeldt håller sommartal och betraktar skandalerna med sprit och representation i de statliga verken och stiftelsen som bagateller! Jo vi tackar den del av befolkningen som tycker att det är rätt att göra så och lägger sin röst på festprissarna. Arbetslösa och sjuka har klämts åt för att de är slöa och inte vill arbeta. Men nu har alliansen upptäckt att människor är så fräcka att de får gå till kommunens socialkontor för att över huvud klara sig. Det var ju inte så alliansens tänkte när statens finanser skulle vara starka och besparing skulle bli besparing så att det kunde bli skattesänkning för den som inte behövde det.

När det gällde oppositionens samarbete tyckte Fredrik Reinfeldt att den inte fungerade. Och det var en fullständigt korrekt iakttagelse. Lika korrekt som att det är omöjligt att förstå vad en bebis jollrar om. Ändå finner han tillfället att jämföra jollret med oppositionens budskap. En jämförelse som givetvis går hem i de egna leden men knappast är av någon högre intellektuell analys. Det förstår ju redan den enklast skola människa att finns det inget samarbete så finns det inget.

Sommartalet får ses som en sommarfluga och vi får vänta oss allt fler desperata utspel från en allians som verkar bli allt mer oense om hur Sverige ska styras. Snart är det nog dags för alliansen att damma av Göran Person som ny partistrateg för gänget som i allt fler frågor upptäcks med ändan naken.

Inga kommentarer: