fredag 17 augusti 2012

Råttorna lämnar den sjunkande euron

Nu kommer tydliga signaler från Finlands utrikesminister Erkki Tuomioja om förberedelser på att euroområdet kan brytas upp. Samtidigt säger han att ingen i Finland förespråkar att euroområdet bör brytas upp, ”men vi måste vara förberedda”, och Finlands regering har en plan för alla eventualiteter.
Sannfinländarnas partiledare Timo Soini säger att det bara är en tidsfråga innan det finns regler för hur ett land kan lämna euron. Och den som finns i den inre valutakretsen bör ju veta vad som pågår.

Mot denna bakgrund ter det sig allt märkligare hur Folkpartiet i vått som torrt, utan kärninformation, kan förorda att Sverige ska ansluta sig till euron. När råttorna förbereder sig för att lämna det sjunkande skeppet så ska Folkpartisterna gå ombord!



Snart historiskt mynt
Fast någon kursändring från Björklunds sida är knappast att vänta. Hellre gå till botten med den ideologiska flaggan i topp än att inse att Folkpartiets linje i grunden likt sovjetunionens världsherravälde med jordglob på mynten har varit  fel. Att Euron har en del av Europa på myntet visar bara att även denna tanke kommer att framledes  leda fel.

Inga kommentarer: