söndag 3 februari 2013

Invandringen för stor för Moderater!


Foto: Pawel Flato
Välkommen till verkligheten Herr minister och ni andra som ser allt som en dröm i rosenrött.

Migrationsministern har nu satt ner foten och sagt att dagens asylinvandring inte
är hållbar.

Moderaterna är nu inte ensamma att minska invandringen till Sverige. Hur det ska gå till är en frågorna att lämna till en statlig utredning som om tio år föreslår åtgärder på dagens förhållanden, eller i bästa fall till den kommande valrörelsen 2014.

Migrationsminister Tobias Billström, menar både ”volymen” för såväl asylinvandringen som anhöriginvandringen måste sänkas.

Moderaterna har alltid velat ställa högre krav på egen försörjning för den som får ta hit anhöriga. Verkligheten är att det kravet endast gäller för mindre än en procent av de som tar emot anhöriga idag, i verkligheten kommer 99% av de anhöriga hit till hushåll där den enda inkomsten är ett försörjningsstöd från kommunen. Vilket inte är rimligt enligt Billström. En fråga är då om de som fattar besluten om försörjningskrav vet vad de beslutar?

Som stöd för Billström åsikt ges i tidningen Dagens Samhälle visade att var tredje moderat kommunstyrelseordförande anser att Sverige borde ta emot färre flyktingar. Det finns även en enorm klyfta mellan kommunpolitiker och riksdagspolitiker i alla partier. Gemensamt för kritiken från kommunpolitikerna som får ta konsekvenserna av dagens riksdagsbeslut är att de menar att staten bör ta ansvar för de kostnader de förorsakar.

Vad tycker egentligen de som betalar för kalaset i kommunerna med större barngrupper, sämre skola och minskad äldreomsorg. Vad anser de unga som försöker etablera sig i samhället med att få en egen bostad?

När tar riksdagen ansvar för sina beslut och slutar lasta över ansvaret på kommunerna?
När får vi se att riksdagen tar beslut om mer byggande av bostäder så att de som nu finns i Sverige kan flytta till eget boende?

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra! Se till att försörjningskravet börjar gälla, sedan återförening.
Det skulle på ett ögonblick minska invandringen till hälften. Lyxsökare gör sig inget besvär.