lördag 16 september 2017

Kovändning? Good luck, Annie Lööf!

Sveriges Radio rapporterade på fredagen att centerledaren Annie Lööf som stoppade alliansens misstroende mot Peter Hultqvist. Lite diffust kom sprida kommentarer att hon var orolig för en KU-granskning av som hände under hennes tid som näringsminister under alliansregeringens tid. Vilka felgrepp kan hon ha gjort som skrämmer henne?

Allianspartiernas partiledare har under ett halvår utnyttjat de säkerhetsrisker i transportstyrelsen vilkas grund lades under alliansregeringens tid och högljutt pucklat på den nuvarande regeringen och dess ministrar. Några ministrar och tjänstemän har fått gå. När det så gäller det sista huvudet så skulle tal om mer information och svar på ytterligare frågor  avgöra hur man skulle gå fram när det gäller den i somras utlovade misstroendeförklaring mot försvarsminister Hultqvist.

Närt det så skulle komma till skott var alla utom Annie Lööf i extas för att fullfölja löftet. Men så kom Annie Lööf på sig med något som hänt under hennes tid som minister och  något oförklarligt tvärvände i frågan. Vad var det som Annie Lööf plötsligt kom att minnas som fick henne att ändra sig.
Allianspartierna uttalar sig kryptiskt om Lööfs argumentation.  Annie Lööf uttalar sig senare att en fällning av Hultqvist skulle riskera att hon skulle fällas för något som  när hon ledde näringsdepartementet förra mandatperioden.

Ekot rapporterade:
”Då blev bilden att Annie Lööfs var rädd för att en fällning av Hultqvist nu skulle kunna påverka konstitutionsutskottets granskning av hur hon agerade som näringsminister i samband outsourcingen av transportstyrelsens it-verksamhet. Det tolkades som att hon var rädd för en hårdare granskning av sig själv med bara några månader före valet.”

Frågan som ska ställas är vad har Annie Lööf gjort som gör henne skärrad inför en granskning i konstitutionsutskottet? Rimligen har Annie Lööf ”ett skelett i garderoben” något beslut som orskar ångest, något som får henne att stoppa en misstroendeförklaring. Vad är det som hota slå tillbaka mot henne själv.

Det  sprids en frustrationen  över Annie Lööfs agerande. Annie Lööf har varit den som drivit allianssamarbetet längst och hårdast hävdat att samarbetet ska stärkas. Nu gör hon en kovändning och minerar sammanhållningen i de fyras gäng. 

Det luktar ruttet  kring Annie Lööf, det ligger en hund begravd här. Och den journalist som känner stanken tar tillfället i akt att gräva fram liket. Det lacker mot ett val och vad vore den bäste presenten att klämma till en partiledare med, sådär 8 veckor före valdagen?

Good luck, Annie Lööf!

Inga kommentarer: