lördag 12 januari 2019

16 sidor med regeringstext!

Ett genombrott i svensk politik!


Det skadliga allianssamarbetet bröt av en kaxig nyvald KD-ledare som tog död på en logisk överenskommelse. Därefter fortsatte kaxigheten med att rösta fram en populistisk KD-M budget reservation tillsammans  med stödpartiet SD. En beslut som riksdagen tog och som skakade om de svenska myndigheterna som ägnade tid åt meningslös arbete med att anpassa sig till reservationen. 

C och L visade på uppenbara svårigheter att inse hur det parlamentariska läget ser ut och vinglade in på en linje som saknar logik i samma utsträckning som KD ock M. 
Efter att C och L vänt ut och in på sig ett antal vändor kommer de slutligen till sans och inser att om SD och V ska hållas utan inflytande så är  ett samarbete med S den enda vägen ut. Lika fullt kommer strålglansen kring KD och M att plötsligt släckas nu när de tillsammans med ytterlighetspartierna avgör Riksdagsbeslut..

Grattis får man säga i slutändan till både  S som spräckte alliansen och till KD som slog in den första kilen genom att splittra alliansen i den viktiga frågan hur Sverige ska regeras med en minoritetsregering.

Till ytterlighetspartierna SD och V är ett hopp om framtida framgångar tänt. Nu kan de tycka i stort sätt vad som helst men i slutändan är de tvingade att rösta lika med KD och M för att fälla regeringens förslag. Hur är chansen att det kommer att ske allt för många gånger?

Till MP får sägas att ni kom undan med skrämselhicka! Nästa val kan  antalet partier i Riksdagen drastiskt ändras för de små partierna.

Inga kommentarer: