måndag 31 augusti 2020

Diktatorer med egenskapad sanning.

 
Vad har Lukasjenko, Stalin och Trump gemensamt?

Svaret är uppenbart. De saknar all form av respekt för folket.

Stalin gjorde sn självbild till den store gudfadern där det gällde att krypa och kyssa hans fötter och förklara fosterlandet sin kärlek före avrättningen. Det är detsamma som Lukasjenko i sin förvirrade värld av jasägare eftersträvar med Rysslands stöd.

Nu har vi en president i USA som sätter sina egna sanningar på allt som händer. Våld möts med mera våld. Demonstranter ska veta sin plats, enligt presidenten. Trump skriver egna regler som att poströstning är fusk och ska mötas med  mindre öppettider i fysiska vallokaler. Allt uträknat att de rika högern röstar medan de fattiga och svarta på så sätt avstår genom att det blir svårare att rösta. När tidigare statsminister Fredrik Reinfeldt riktar hård kritik mot Donald Trump samtidigt som han uttrycker en stor oro för USA:s framtid är det uppenbart att vi ska vara rädda.
– Jag menar att det är en demokrati i fara, säger han i SVT:s Morgonstudion.


Tyvärr är  det att förvänta att om valet går Trump emot så ogiltigförklaras det och Trump sitter kvar. Givetvis kommer alla andra presidentval där han förlorar att ogiltigförklaras och han sitter som Stalin kvar till sin död. Det är även en ståndpunkt som Belarus diktator  Lukasjenko öppet meddelat folket.

 

Inga kommentarer: