lördag 1 juni 2024

Enligt TT har sedan 2022 beräknas en halv miljon stupade och skadade ryssar.

Antalet stupade och skadade ryska soldater har sannolikt nått 500 000, uppger försvarsministeriet i London i sin senaste lägesrapport om kriget.
Under maj 2024 dödades och skadades i genomsnitt 1 200 ryska soldater varje dag, enligt försvarsministeriet i London.  Samtidigt fortsätter Ryssland att leta nya soldater, enligt samma källa.
Exakta siffror över hur många stupade och skadade ryska och ukrainska soldater är givetvis svårt att veta. Ingen av sidorna vill verka svag och det har, och är svårt,  att verifiera under krigets gång.  Parterna har ofta anger vitt skilda tal på offren.

Däremot redovisas civilpersoner som dödas. Det är personer som omkommer i ryska bombningar av sjukhus, bostäder och varuhus i Ukraina. Nu har även ukrainarna börjat skuta mot mål inne i Ryssland och då drabbas civila även där.


Det är ett krig i Europa och samtidigt uttalas från rysk sida hot mot de små Baltstaterna, Finland och Sverige. Avslöjandet av Sverigedemokrater (SD) som sprider rysk propaganda i Sverige är ofattbar. Dessutom uppgiften att SD sprider negativa påståenden om sina regeringskamrater är ytterst underligt. Men de tre regeringspartierna verkar vara handlingsförlamade och låtsas mest som om det regnar.

I slutändan, vad är det för människor som fortsätter rösta på SD som i handling vill undergräva hela samhällsstrukturen. 

Har SD önskan att ryska soldater ska komma hit, våldta och förstöra? Det är verkligen så konstigt.


Inga kommentarer: