söndag 29 november 2009

Energibolagets VD har pantsatt hela energi-koncernen.

Energibolagets VD har i ett avtal med utländska myndigheter pantsatt hela energi-koncernen.

En kärnkraftsolycka i utlandet kan leda till skadeståndskrav som driver det svenska bolaget i likvidation.
Näringsminister Mas Ols är helt ovetande om saken.

Vattenkrafts VD skrev i juni 2008 under dokumentet som reglerar skadeståndsskyldigheten vid en eventuell olycka på något av Vattenkrafts kärnkraftverk i Tyskland vilket betyder ett obegränsat skadeståndsansvar, i praktiken innebär att hela Vattenkraft-koncernen pantsatts. Svenska folket har pantsatt sin vattenkraft och kärnkraft till Tyskland. Det är i det läget förvånande att Vattenkraft vill bygga mer kärnkraft både i Sverige som i England.

De stora tillgångarana av EL-kraft kan vid en kärnkraftsolycka i Tyskland bli helt tysklandsägda med enorm kapitalrisk för det svenska folket. Vad är det för spel med våra tillgångar som denna person spelar. Har han miljardfallskärm och tröttnat på att arbeta för att göra detta.

Var och en som tidigare talat väl om kärnkraften måste nu inse att den är ett enormt risktagande. Vattenkraft skall omedelbart stänga av sin Tyska kärnkraft och monter ner verken. Det är den billigaste och säkraste lösningen på denna dumhet som svenska folket utsatts för.

Näringsminister Mas Ols hävdar nu att hon inte anser detta som en acceptabel ordning. Nej mer som ett svek. I nästa andetag säger hon att något nytt kärnkraftverk i Tokstad blir det under inga förhållanden tal om. För några är detta en glad nyhet och arbetet med att sätta upp vindkraftverk fortsätter.

Inga kommentarer: