söndag 1 november 2009

Vind i Spegeln!

När oppinionsinstitutet Speleln levererar sin oktobermätning ha något märkligt hänt.
Treenigheten belägger platserna ett,tre och fem. En klar seger över Blåa laget som får platserna två, sex, sju och en utanför i Spegelns poängtabell. Brundemokraterna tar plats fyra och saknar kompisar.

Vore det val idag anser Spegeln att treenigheten går till en jordskredsseger och får egen majoritet.

Det räcker inte med att det blåa laget räknar med reservplatserna så hjälper det inte. Överströmningen till Brundemokraterna är en viktig förklaring till det blåa lagets kräftgång. Tre av fyra nya i Brundemokraterna kommer från det blåa laget.

Det Blåa måste snabbt inse att man inte utövat tillräcklig tortyr mot sjuka människor. Satsningen på personal som jagar friska sjukskrivna har helt misslyckats. Invandringen till Sverige gör att vi inte har råd med välfärden utan alla blir bidragstagare. I de fall det är någon som kräver att folk ska arbeta så är de givna rasister. Självfallet tillkommer det även bråk, mord, våldtäkter och bränder på köpet så det blåa laget verkar allt mer uträknat utifrån sin förda politik.

Maktsugna ska bli föratagsvänliga och Radikalerna har levererat ett tunt program om mer delning av tillgångarna. Vad treenigheten nu ska ha för regeringsprogram under nästa valperiod kommer det att ges klara linjer om under den kommande helgen när Noa Chlian (SP) mejslar fram det nya undret.

För Tokstad är förhoppningarna stora på en förändring!

Inga kommentarer: