söndag 21 januari 2024

Rockad inom högern!

 Högerdebattören Alice Teodorescu Måwe famnar KD och Sara Skyttedal flörtar med SD.

Paniken kring 4% spärren sprider sig inom högern verkar  uppenbar! För KD handlar det att få fram ett ansikte som är välkänt. Kändisfixering in absurdum, kan tyckas.  Förr räckte det att säga Alf Svensson för att det skulle lyckas för KD. Nu går det inte längre att i evighet fortsätta med det kändisnamnet. 


Sara Skyttedal har med sitt utspel om liberalare syn på narkotika gjort sig obekväm bland KDs kärnväljare. Däremot har hon tydligt en dragningskraft på de som stödröstar på KD. Jag gör för jag kan är en tydlig signal från Skyttedal som klockrent attraherar någon grupp av väljare, verkar uppenbarat. Traditionellt har det varit moderata stödväljare, fast nu verkar de som om de som kan välja annat inte tveka att stödja SD förenklade budskap, för mer högerpolitik, kan tänkas.


Att KD, i nuvarande format,  är att betrakta som en blek blåkopia av SD. Det är därför svårt att förstå den starka reaktionen mot Skyttedals flört med SD, ett konsult uppdrag anges  som skäl för kontakten. Men varför? Är det så att likheten mellan KD och SD är så stor att berörda ledamöter inte ser den?


Att Alice Teodorescu Måw väljer att klistra på sig en partibeteckning som KD kan vara en språngbräda mot en ny karriär, möjligen som nytt känt ansikte för ett krisande KD. Framtiden får visa vad det blir, vi får se vad som händer i EU-valet. '



Inga kommentarer: